Rideteori

Vi har besluttet at indføre en systematisk undervisning i sikker færden i stalden og i al omgang med hestene på vores begynderhold. Det betyder, at to gange i efteråret og to gange i foråret bliver ridningen for fredags- og lørdagseleverne udskiftet med teroriundervisning i stalden. Vi vil have fokus på at få indarbejdet gode vaner og viden om sikkerhed. Efterfølgende kan børnene træne i at praktisere sikker omgang med hestene inden, under og efter ridning. Som forældre må I også meget gerne gennemgå vores sikkerhedsregler på DAR som I kan finde her.

Hvis man har lyst, kan man købe et intromærkepas til 20 kr. Passet kan enten købes direkte ved underviseren de dage hvor der er teoriundervisning eller de kan købes via vores shop her (du finder dem under "Andre tilkøb"). Hvis man har købt sit pas via shoppen skal man blot vise sin kvittering til underviseren for at få passet udleveret. Underviseren vil have pas med når der er teoriundervisning og hvis passet købes på andre tidspunkter kan underviseren have det med til dig til den efterføglende undervisningsgang. 

Passet viser hvad det er man skal bestå for hhv. at bestå Intromærke 1 og Intromærke 2 (se beskrivelse nedenfor). Når man kan de forskellige øvelser og ens underviser siger god for det sætter hun et kryds i passet, så man kan vise og se at man nu har man forstået den del af omgangen med heste. Vores overordene ide er at man skal have bestået det der svarer til intromærke 1 inden man kan rykke op på time-begynderholdet. Når man så også har bestået det der svarer til intromærke 2 og man derudover selv kan styre hesten i alle tre gangarter så er man klar til at rykker videre til et af vores hverdagshold. 

Intromærke 1:
Her lærer eleverne det vigtigste omkring eget sikkerhedsudstyr og der er fokus på, at man kan håndtere hesten sikkert uden at komme til skade.

Intromærke 2:
For at bestå intromærke 2 skal eleverne strigle, sadle op selv, sidde sikkert op på hesten, styre hesten i skridt, ride letridning og holde hænderne i ro under ridning.